Tale B

Til Bettina på Bryllupsdagen 31. Juli 2010

 

 

Jeg syns det er utrolig at Karina sitter her som brud i dag.

 

Det er veldig fint å være stolt pappa nå - og som naturlig er, går tankene litt tilbake til barndommens glade dager.

 

Bamser var det overalt, og Barbie hun var toppen –

det ble jeg forklart. Vi kalte deg for sola – fordi du var så tindrende blid bestandig. Ikke dermed sagt at du ikke hadde egne meninger – og temperament så det holdt!

 

Det ble skoletid – og du  møtte nye venner. Lekser og pugging var ikke fullt så festlig, men du kom deg gjennom skolen rimelig bra.

 

Du har sett verdien av mere skolegang, for snart setter du deg på skolebenken igjen - for å bli verne pleier.

 

Det kan bli strie dager – men bare stå på du, for dette har du styrke og vilje nok til å klare.

 

Du har også fått en kjekk og grei ektemann i David. Han er snill og stødig – og jeg er sikker på at der vil få det like bra i fremtiden som dere har hatt det opp til nå. Dere er forresten ikke bare to – for det kom ei liten gutt til verden, som vil fylle fire på sin neste fødselsdag.

 

Noen råd hører jo alltid med på slik en stor dag – og det som er viktig å huske i ekteskapet er at selv om man er ett – så er man likevel to forskjellige mennesker. Det betyr at man ikke alltid kan få viljen sin, men må møtes på halvveien. Der kjærligheten varmer, blir det aldri kaldt – så om dere skulle være uenige av og til – så er det viktig å få sagt det som ligger dere på hjertet på en kjærlig og omsorgsfull måte.

 

Ta godt vare på hverandre – og husk at hverdager blir det mange av. Gjør hverdagene spesielle. Tenn lys på bordet selv ved enkle måltider – ha tid til hverandre og vesle Mads. Barndomstiden hans går fort – og plutselig er tenårene der – og det smeller i dører.

 

 

Kjærlighet er å gi den andre en plass i lyset. Ingenting kan vokse i skyggen.

Kjærlighet er å beholde barnet i seg og la det leve.

Kjærlighet er å lytte.

 

La oss løfte glasset i en skål for brudeparet – må de leve lenge og være lykkelige alle sine dager.

 

 

 

Klem fra Pappa


Med lett penn...

Det er mange som ikke har dikterevner - og da er det jo bra at det finnes noen som kan hjelpe! Alt blir skrevet personlig etter opplysninger dere gir oss - og vi har kunder som har vært med oss siden starten i 1988! Nye kunder er meget velkomne også. Årene går - dåpsbarnet konfirmeres - gifter seg - stadig nye ting som skjer. Og Sangfuglen kan levere sanger og taler til alle anledninger.